Zamieszczone przez marektbg
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marektbgCzy ktoś z Was używał wosku w płynie Turle Wax Ice - jeśli tak proszę o opinie
Jesli miałbym co polecić coś z klasy budżetowej, to chyba faktycznie kosmetyki Sonaxa będą tu najlepsze. Choć zdecydowanie bardziej polecałbym ci dołożenie paru zł i zakupienie produktów Meguiars, Chemical Guys, Pour Boys, Sonus czy Nielsen itd.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
marektbg, Zawsze można kupić próbki za pare złoty nie zrujnujesz się a starczy na 3 do 4 aplikacji. Kiedyś dostałem ICE Ładnie wygląda i nakłada się szybko ale znika po myciu. Miałem wątpliwości co do takiego paćkania kupiłem próbki zrobiłem i efekt wizualny jak i trwałość powłoki okazał się warty zabawy.
Komentarz
-
-
ori2, ja na swoje "nowe" ( miało trochę ponad dwa miesiące ) zużyłem dwie glinki, obie całkowicie czarne od syfu zebranego z lakieru...
Nowe to auto było jak zjechało z taśmy. Potem jechało XXX km na lawecie do dealera, potem postało na parkingu przed ASO itp. Poleć glinką to zobaczysz ile syfu zbierzesz z takiego auta...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
ori2, Kowal ma rację. To ze auto jest nowe, bo je odebrałeś z salonu nie oznacza że jest czyste Juz niedawno tu pisałem że z kumplem przygotowywalismy do odbioru fabrycznie nowego Seata Exeo i różnica było naprawdę spora !!
Na fabrycznie nowym aucie mozes zpominąc etap korekty lakieru (choc zdarzają sie egz. gdzie ten etap też jest konieczny. Może nie pastami Compoud tylko delikatniszymi, ale konieczny).
Pozostałe etapy, jesli chcesz porzadnie wyczyscić auto i zadbac o jego lakier, nalezy wykonać.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
potwierdzam, nowe 2 miesieczne auto przeszło całą procedure i musze powiedziec ze po dokladnym umyciu, jak suszyłem auto przed glinkowaniem (co nie jest konieczne), to ku mojemu zdziwieniu na dolnej czesci drzwi mikrofibra jakos nie chciala sie przesuwac :?: pozniej sie okazalo ze sa chropowatości :shock:, ktore zeszly wlasnie po glinkowaniu .
do dobrze umytego auta nie trzeba za wiele glinki, ja zuzylem ok 35g :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idasSa jakies firmy we Wrocławiu, które swiadcza takie uslugi?
Szczegolnie interesowaloby mnie dokladne oczyszczenie lakieru (glinka) + nalozenie dobrego, twardego wosku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez idasSa jakies firmy we Wrocławiu, które swiadcza takie uslugi?
Szczegolnie interesowaloby mnie dokladne oczyszczenie lakieru (glinka) + nalozenie dobrego, twardego wosku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez To_marczy gold class jest takim właśnie szamponem?
Zamieszczone przez To_marco możecie polecić? aktualnie jest wosk Megsa #16
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez To_marźle sie wyrazilem, chodzilo mi o to jakiego Detailera zastosować do podtrzymania efektu wywolanego Megsem #16. które produkty będą dobrze współpracować ze sobą.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
W tej cenie są tańsze produkty i o większej pojemności. Ten Meguiar's Ultimate Quik Wax nie wyróżnia się niczym szczególnym.Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
Najlepsze jest to że teraz jadę po mieście i porównuję który się lepiej błyszczy , odczucia warte nakładu pracy i pieniędzy . Mam pytanie do bardziej doświadczonych... teraz przy kolejnym myciu jak postępować ? Szampon ... a potem ? Glinka ? Czy szampon i później MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND ? Myślałem żeby jeszcze bardziej zabezpieczyć efekt i za jakiś miesiąc jeszcze raz nawoskować ... podpowiedzcie jak postępować teraz.. aaa i jeszcze jedno pytanie czy aplikator meguiars też żółty okrągły + ta gąbka tri color... można prać normalnie w pralce ?
Komentarz
-
Komentarz